"Ruim een decennium geleden werd ik gegrepen door de schoonheid van Andalusië. Meer in het bijzonder de streek rondom Ronda; de Serrania de Ronda. Aan de westkant het stuwmeer met de beklimming van Las Palomas en aan de oostkant de Sierra de las Nieves.”

Ger de heus - eigenaar en oprichter

Ger de Heus, de oprichter en eigenaar van Sunhillcycling, is nog steeds even enthousiast over deze streek. “Net als vele van mijn gasten was ik in Nederland een enthousiaste toerfietser en nam graag deel aan cyclosportieve tochten. Onder andere La Marmotte heb ik enkele keren mogen rijden. Maar ook als vakantiefietser heb ik vele streken in Europa en Noord Amerika kunnen doorkruisen. Toen ik dan ook in 2010 het besluit nam dit bedrijf te beginnen was de keuze! voor de streek en de naam snel gemaakt. Bienvenido en Andalucia!

En nu is het een tijd voor een nieuwe stap waar ik al even op aan het broeden ben. Om nog meer keuze te bieden aan de gasten én om dit jaarrond te doen gaan we nu ook in de Algarve aan de slag. Een aantal keer ben ik er nu geweest en ik kan niet wachten dit met eenieder te delen. Nu kan Sunhillcycling jaarrond fietsvakanties aanbieden en dat doen we uiteraard met de vertrouwde toewijding en kwaliteit. We zullen onze gasten volledig ontzorgen!”

Leer hier ons hele team kennen!

Ook fietsgids bij ons worden? Lees er hier alles over.

Danny Verschueren

Fietsgids en technieker

“Ik ben Danny, 53 jaar en ben afkomstig van Westerlo in België. Ik heb jarenlang een tenniszaak in België gehad en vond het tijd voor iets compleet anders.

Hoewel ik uit het mountainbiken kom is het reuze leuk om op de racefiets te gidsen in het prachtig gevarieerd berglandschap rondom Ronda. Er is maar één zekerheid : je rijdt ofwel naar boven of naar beneden. Met een groot verzet langs een kanaal rijden is er hier zeker niet bij.

Mijn grootste voldoening bestaat hierin dat de gasten, snel of traag, oud of jong, ondanks de (soms) zware inspanningen, de rit uitrijden en er met plezier op terugkijken en gewoon zeggen dat het “goed” was. Meer moet dat niet zijn. Alhoewel een fris pintje erna ook niet te versmaden is!”

Jord van Haelst

Fietsgids

“Ik ben Jord, 25 jaar en afkomstig uit Tilburg. Twee jaar geleden ben ik begonnen met fietsen en inmiddels ben ik er een tikje in doorgedraaid met meer dan tienduizend fietskilometers per jaar. Het is een geweldige sport en rondom Ronda is het prachtig fietsen. Van lange klimmen tot snel dalen en stoempen over het glooiende ‘Spaans vlak’. Ik geniet er het meest van om met een groep doorrijders grote afstanden te touren door het Spaanse landschap. Voor de afwisseling ga ik net zo graag op pad met ‘team terras’ langs de vele Spaanse koffietentjes.”

Peter Wierda

Fietsgids

“Puffend een berg op, lachend een berg af. Heerlijk vind ik dat. Samen met gasten genieten van de prachtige omgeving en de uitdagingen van het terrein. Een koffietje en een stuk cake op een terras in de zon. De beloning voor de arbeid. Daarom doe ik wat ik doe. Op de flanken van de Alpe d’Huez leerden Ger en in elkaar kennen en sindsdien delen we de passie om deze ervaring met anderen te delen. Vandaar dat ik met regelmaat aansluit bij het begeleidingsteam van Sunhillcycling. Vanaf dit jaar gaat niet alleen de racer mee, maar gaan ook de dikke banden mee het vliegtuig in. Want naast prachtige verlaten bergweggetjes grossiert de regio in uitdagende trails met vaak spectaculaire uitzichten! Ik kan niet wachten!”

Dennis Ruijgt

Fietsgids

“Al anderhalf jaar mag ik leven als wielrenner. Trainen voor bijzondere wielerwedstrijden, zoals de ronde van Kameroen. En dat kan natuurlijk geweldig als fietsgids, dat is toch net alsof je profwielrenner bent. Het liefste doe ik dat in een prachtige, zonnige omgeving met bergen om je tanden op stuk te bijten. Zo kwam ik bij Sunhillcycling terecht. Het is hier genieten als fietsgids. Zoveel leuke mensen ontmoeten en zo heerlijk fietsen. Of het nu een rustige rondrit is of een stevige bergetappe, het blijft genieten in Andalusië en de Algarve!”

Martijn Veling

Fietsgids

“Als afgestudeerd master in de bewegingswetenschappen in combinatie met het wedstrijd wielrennen heb ik een brede basis om u te voorzien van tips and tricks. Om harder, verder en comfortabeler te kunnen fietsen.”

Robin Driehuijs

Fietsgids en Sociale Media & Marketing

“In het voorjaar van 2015 ben ik bij Sunhillcycling vier maanden als gids komen werken. Ik was daarmee de eerste gids die Ger aannam en heb in mijn periode in Ronda veel geleerd. Toen ik aankwam in februari zat ik nog maar een jaar op de fiets, dus een beetje ervaring moest ik nog opdoen. Ger heeft me alle routes rondom Ronda goed laten zien, en al snel was ik helemaal thuis in de bergen. Mede door de ervaring die ik opgedaan heb bij Sunhillcycling rijd ik nu wedstrijden in Nederland bij de wielervereniging De Jonge Renner. Na mijn zomer in Spanje ben ik bij Sunhillcycling blijven werken als ‘reserve gids’, en doe daarnaast ook veel in het sociale media en marketing gedeelte.”

Eddy van Bel

Mechanieker en fietsgids

“Samen met de gasten fietsen, levensverhalen uitwisselen tijdens of na de rit en genieten van het mooie weer dat Spanje ons te bieden heeft. Door deze nieuwe uitdaging aan te gaan hoop ik hier vele (nieuwe) fietsvrienden te mogen begroeten!”

Blijf op de hoogte van al onze aanbiedingen!