Veelgestelde vragen

Wat is er in Ronda te doen buiten het fietsen?

Ronda is een stadje van 35.000 inwoners dat veel te bieden heeft met tal van bezienswaardigheden. Een wandeling door het oude Moorse deel van de stad is een aanrader. Natuurlijk moet je de arena gezien hebben en geniet vooral van het spectaculaire uitzicht over de kloof.

Ook voor andere activiteiten kun je in Ronda je hart ophalen. Een prachtige wandeling maken door de kloof, een bezoek aan het lokale zwembad of vogelspotten, het kan allemaal in Ronda.

Wat is er in Portimão nog meer te doen?

Een heerlijk strand met prachtige kalksteenrotsen. Goede restaurants en een stralende zon. Dat is wat Portimão biedt. Naast het fietsen is het dus bij voorbaat genieten. Maar ook voor eventueel meegereisde en niet fietsende familie is er genoeg te doen. Vele wateractiviteiten, van zwemmen tot suppen en van surfen tot zeilen. Of je kunt er heerlijk langs de winkeltjes slenteren of het oude dorp bezoeken. En het huren van een auto is zo gepiept en dan kun je naar de andere verborgen strandjes rijden, zoals bijvoorbeeld Carvoeiro en Ferragudo aan de andere kant van de haven.Welke conditie heb ik nodig om mee te doen?

De omgeving van Ronda is typisch middengebergte waarbij je steeds klimt of daalt. Dat zal in de praktijk vermoeiender zijn als één lange klim op een dag. Een goede basisconditie is dan ook sterk aan te bevelen. Ga je in Nederland ten minste twee tot drie keer fietsen en doe je dat met een redelijke intensiteit dan kun je hier prima alle hellingen beklimmen.

In de Algarve kun je ook heerlijk langs de kust fietsen. Uiteraard is het niet Hollands vlak, maar het is wel toegankelijker dan Andalusië. Wanneer je eens per week fietsst kun je ook perfect in de Algarve terecht.

Kan ik mijn eigen fiets meenemen?

Ja dat kan! Wij verzorgen het veilige transport van je fiets van de luchthaven Málaga naar Ronda en de week erna weer terug. Zorg voor het transport in het vliegtuig en van de luchthaven naar Ronda dat je dure fiets goed ingepakt is in een fietstas, -koffer of -doos.

Naar welke luchthaven vlieg ik?

Je vliegt naar de luchthaven van Málaga om in Ronda te komen. Voor de reizen naar de Algarve vlieg je op luchthaven Faro.

Hoe kom ik van de luchthaven naar jullie toe?

Je wordt bij de luchthaven opgewacht door één van onze chauffeurs. Afhankelijk van de grootte van de groep en aankomsttijden wordt passend vervoer geregeld..

Is alles inbegrepen in mijn fietsvakantie?

Vanaf je aankomst op de luchthaven tot je vertrek een week later is alles inbegrepen. Je boekt je vlucht dus zelf. De lunch bepaal je zelf tijdens of na de rit van de dag. Het eerste drankje bij het diner is altijd inbegrepen.